fredag 29 januari 2016

Hel Chili-Glaserad Kyckling i Pottan - Recept



Och fixa en egen Buljong/Fond


Kycklingen
1 st hel kyckling
2 st morot skalade
1 st gul lök, stor
1 msk dragon
4 st lagerblad
1 msk kryddpeppar
2 msk salt

Lägg grönsaker, lagerblad och kryddpeppar i botten
Sätt 1 msk salt + dragon inuti kycklingen
Lägg kyckling ovanpå grönsaker
Tillsätt 1 msk salt + 1,5 lit vatten


Glace
1 msk sweet chili
1 msk chilisauce
1 tsk salt
1 tsk ingefärapulver
1-2 tsk sambal olaek
1 tsk Liquid smoke
Blanda glace och ställ åt sidan.

Kör kycklingen i 4 tim på låg effekt
Ta upp kycklingen och lägg på skärbräda
Stycka kyckling och lägg i ugnsform
Pensla glace på kycklingen (det går inte åt allt)
Kör 6 min i 225 graders ugn


Lägg skrovet i pottan igen och kör 1-2 tim på hög effekt
Sila av skyn - nu har du buljong och det kan du frysa om du vill.
Jag silar ned buljongen i en gryta och reducerar (kokar ihop)
den till en fond - och sedan fryser i lämpliga små burkar eller i isformar
Tar mindre plats i frys och vattnet man kokar bort finns nytt i kranen