Lite annorlunda
1-2 liter
vätska (börja med 1 liter
o späd om det behövs)
(All koksky från fläsklägget o vatten efter behov)
1 msk kryddpeppar, hel
1 msk olja
½-1 dl
senap (slotts orginal)+1 dl
vatten
Baskrydda
Skölj och blötlägg ärtorna i kallt vatten i minst 12 timmar
Häll bort blötläggningsvattnet
Koka upp ärtorna i sky/vatten med baskrydda
Under tiden fräses löken
När den är glansig - tillsätt 1 tsk salt och fläskläggen - fräs i 4-5
minuter
Blanda i senapen och lite vatten, hetta upp - ställ åt
sidan.
Åter till ärtorna
Skumma av - tillsätt lagerblad, kryddpeppar och buljongärning
Koka upp - tillsätt lök, senap och fläskfräset
Låt sjuda under lock i ca 60 min, rör om då och då med visp
Ta bort locket,
Låt sjuda ytterligare ca 30-60 min till dess ärtorna blir
mjuka.
Tillsätt vatten efter behov