torsdag 7 januari 2016

Enkel Honungsglacerad Karréskiva - Recept


Idag blev det enkel och god vardagsmat


Köttet & såsen 2 port
(För bästa resultat - en gjutjärnspanna)
2 st skivor karré ca 1,5-2 cm tjock
2 msk smör
2 msk rapsolja
baskrydda
flytande honung
1 msk vetemjöl
3,5 dl mjölk
1-2 tsk kinesisk soya - att smaka av med


Gör så här:
Hetta upp smör och olja till dess det slutar fräsa
Lägg ned karréskivorna i pannan - låt fräsa 30 sek
Vänd på köttet - vrid ned värmen rejält
Låt steka på låg värme på väldigt låg värme
När köttet börjar vara klart
(osäker, kör med termometer 72 grader innertemp)
Vrid upp värmen - krydda med baskrydda och ringla honung på köttet
Vänd köttet och stek hårt en stund
Under tiden - krydda och ringla honung på andra sidan
Vänd köttet - stek hårt en kort stund
Lägg över på tallrik - låt vila

Gör såsen
Pudra mjölet över stekskyn - vispa ihop
Tillsätt mjölk i omgångar under vispning
Låt sjuda i 5 min
Smaka av med soya

Dagens middag
Enkel Honungsglacerad Karréskiva 
Krämig Skysås
Råstekt Potatis med Rödlök

Enkelt snabbt och gott