Börjar med att tacka Mikael Runozon
För tips - inspiration - och en grund för receptet
LaxPytt i Pannkaka
3-4 port
Lämplig form till detta är en sockerkaksform
Pannkakssmet:
½ tsk salt
Häll upp mjöl och salt i en bytta
Tillsätt hälften av mjölken, vispa till en jämn smet
Tillsätt resten av mjölk, fraiche och äggen, vispa ihop
Fyllning:
½ st rödlök
- finhackad - smörstekt glansig
(Har du inte färdigkokt potatis så skala och skär i småbitar
- koka i saltat vatten ca 10 min - kyl i kallt vatten)
Övrig:
baskrydda
Förberedelser:
Gör pannkakssmet - ställ i kyl - låt svälla
Hacka, skär och riv ingredienser
Förstek rödlök i 1 msk smör på medelhögvärme till glansig
Smörj formen noga
Hetta upp 2 msk smör i het stekpanna
Fräs laxen hastigt (1-2 min) och krydda med ca 1 tsk
baskrydda
Gör så här:
Häll lite smet i botten på formen
Lägg i lite potatis - krydda med lite baskrydda
Lägg i lite purjo, lite rödlök och lite lax - krydda med
lite baskrydda
Häll lite smet över fyllningen
Lägg resten av potatis, rödlök, lax och purjon - krydda med
lite baskrydda
Häll resten av smeten över - toppa med riven ost
In i ugnen på 200 grader varmluftsugn (+25 i vanlig ugn)
30-35 min beroende på ugn
Jag funderade länge innan vad man ska ha för tillbehör till
detta.
Och valde lingonsylt och smör
Dagens Middag
LaxPytt i Pannkaka
På Spenatbädd
Hemkokt Lingonsylt
Smör
Tror dessutom det skulle bli gott med rödbetor