DAG 2
För någon månad sedan förstekte jag
Tanken var att jag och en kompis skulle göra storkok ihop
Det blev aldrig av...
Nu har jag förberett 3 olika maträtter med nötfärs & bacon
Det ska jag bjuda på denna vecka
Recepten är anpassade för att köra från råvara
-----------------------------
Idag blir det:
4 port
450 gr köttfärs
175 gr bacon
1-2 st
gul lök, finhackad
salt och svartpeppar
Bryn bacon, köttfärs och lök
Smaka av med salt och svartpeppar
Ställ åt sidan - koka ostsås
-----------------------------
Ostsås
1,5 msk vetemjöl
salt och vitpeppar (9 del salt, 1 del vitpeppar)
Smält smör - och fräs vitlöken
Vispa ned mjölet
Tillsätt mjölken i omgångar - Vispa
Ge ett uppkok mellan varven
Låt sjuda minst 3 min
Rör ned osten
Smaka av med salt och vitpeppar
-----------------------------
Lägg i smord gratängform
Kör i 200 graders ugn i 25 min
Ta ut ur ugnen
Låt vila en stund så den sätter ihop sig
(Här kan du kyla och stoppa in i kylen över natten...)
När den har fått vila minst en timme - så toppa med önskad
mängd favoritost
(TIPS: - skivade tomater med lite salt på + osten på lyfter
rätten)
Jag älskar ost så för det mesta tar jag för mycket...
Om det finns något som heter för mycket ost.
Gratinera i 200 graders ugn - ca 25 min
Låt vila 15 min - servera