Zwinto och Matomanens Norrländska
Carbonara
Hur kan man sätta en skåning
(Zwinto) till att vara med att skapa en Norrländsk Carbonara
Det gick ba fint
- jag är ju norrlänning
Här kommer det !!!
Eller - vänta lite - nu kommer sista provlagning innan rätt recept
3 port: detta behövs
2 tsk salt
2 msk hel kryddpeppar, mortlad
90 gr kantareller varav 25 gr hackade till sås
1 tsk muschroom soy
240 gr älg eller renskav
salt
och vitpeppar ( 9 delar salt, 1 del vitpeppar)
25 g västerbottenost, riven
25 g västerbottenost, riven
2 msk lingon
Mortlade kryddpepparkorn
Skar lök
Hackade upp kantareller till sås
Borstade och klyftade mandelpotatis
Förstekte potatis i smör och rapsolja, kryddade med 1 tsk kryddpeppar och salt efter smak - Slog av värmen
Wokade Skaven i olja, kryddade med 1,5 msk mortlad kryddpeppar och salt efter smak - Slog av värmen
Förbered lingon
Fräste hackade kantareller i smör och kryddade med salt och vitpeppar
Tillsatte 2,5 dl grädde och 1 tsk muschroom soy - lät det sjuda ihop
Under tiden startar jag potatisen igen - och steker på medelvärme 5-10 min
Under tiden startar jag potatisen igen - och steker på medelvärme 5-10 min
Startar skaven och bränner på den
Samtidigt smörfräser jag dom sista kantarellerna som kryddas med salt o vitpeppar
Smaka av sås med salt och ev red med maizena om det behövs
Samtidigt smörfräser jag dom sista kantarellerna som kryddas med salt o vitpeppar
Smaka av sås med salt och ev red med maizena om det behövs
SERVERA
Men hallå - var är lingonen???
HÄR
Glömde för jag var så hungrig...
Nåja - nu kommer receptet på
NORRLÄNDSK CARBONARA
Ska detta nu göras på riktigt så görs det på en Murika över öppen eld i skogen
Men det går att göra i en stor wokpanna oxå
2 tsk salt
2 msk hel kryddpeppar, mortlad
90 gr kantareller varav 65 gr hackade till sås
240 gr älg eller renskav
25 gr västerbottenost, riven
1 st äggula
25 gr västerbottenost, riven
2 msk lingon
salt och vitpeppar ( 9 delar salt, 1 del vitpeppar)Förberedelser
Mortla kryddpepparkorn
Skär lök
Hacka upp kantareller till sås
Borstade och klyftade mandelpotatis
Förbered lingon
Riv 25 gr västerbottenost
Hetta upp smör och rapsolja i het murika/wok
Tillsätt potatisen och fräs under varsam omrörning ca 10 min
Tillsätt skav samt salt och kryddpeppar
Woka till skaven är brynt
Tillsätt röd lök och kantareller - krydda med salt och
vitpeppar
Häll över grädde och soya låt sjuda i ca 5 - 10 min
Separera 1 äggula/portion
Vid servering - Toppa med
Riven Västerbottenost, Lingon & Äggula