Idag tar jag nytta av dom sista resterna av pirogerna
Recept--->>> Köttfärsröran !!! <<<---Recept
Nu kan du ju röra ned massor av riven ost
i en vanlig köttfärssås om du vill
-----------------------------------------------------
200 gr farfalle pasta
25 gr smör
1 msk vetemjöl
2½ dl mjölk
3 ägg + ½ dl mjölk,
äggstanning
2,5-3 dl köttfärsröra
olja att smörja formen med
salt, vitpeppar (9 delar salt-1 del vitpeppar)
Koka pastan i välsaltat vatten enl instruktioner
Samtidigt fräses smör, och vetemjöl vispas ned.
Mjölken vispas ned lite i taget så man slipper klumpar.
Jag har 1 tsk viltökspulver i - men det är en smaksak.
Låt sjuda 5 min, rör om då och då
Smaka av med salt och vitpeppar
Smörj en liten form med olja eller smör
När pastan har kokat, häll av vattnet och blanda ned i såsen.
Häll hälften av pastan-i-sås i formen
Lägg på köttfärsröran
Vispa ihop äggen med ½ dl mjölk och en nypa salt
Rör ihop det med den andra halvan av pasta-i-sås
Toppa gratängen med den blandningen
Kör ca 25-30 min 200 gr
Ta ut och låt vila 15-20 under folie
Jag valde Chilisause som tillbehör.
Lingonsylt hade varit bättre
(jag provade en liten portion)