Ett av årets höjdpunkter är här - Jag har besök av en god vän från förr
Vi träffas bara 1 - 2 gånger per år - Då njuter vi av god mat & surrar
Längre ned här kommer ett antal recept för den som blir sugen
Vi börjar med en förrätt
Löjrom och Räktoast
Löjrom från Västerbottens kustland.
Créme Fraiche, Räkor, Citron,
Sallad, Ägg & Rödlök På Toast
Dryck till detta ?
En kall Zeunerts så klart
Kompisens variant |
Varmrätt
Coeur de filét
Sås på Gula Kantareller, Grönpeppar & Maderia
Rostad Mandelpotatis - med Lök och Chili
560 gr Finbit
Baconlindad Halloumi
Baconlindad Sparris
Gott att dricka - givetvis
Kryddorna vid bordet
Kompisens tallrik |
Dessert
NU KOMMER DET FLERA RECEPT
Grönpepparsås med Gula kantareller
½ dl rödlök
2 msk rödvinsvinäger
3-4 st vitlökklyftor, rivna
3 msk konc kalvfond
Smör
Salt &
svartpeppar
Maizena
Finhacka lök & vitlöken.
Mortla sönder ca 25 grönpepparkorn.
Svetta pepparn & löken i smör.
Slå på vinäger & låt fräsa ur ordentligt.
Slå på 2 dl
madeira, & 3 msk kalvfond.
Låt koka upp & småputtra i ca 15 minuter.
Slå på grädde & smaka av med mer grönpeppar.
Låt såsen puttra i ytterligare 20-25 minuter.
Red eventuellt av med lite maizena.
½ dl färskpressad apelsinjuice
3 msk apelsincest finhackad
2 msk gelésocker multi
Blanda - vispa under uppkok,
sjud
ett par minuter
Häll upp i rena glas - låt stå
kallt 3-5 timmar
-----------------------------------
Gör så här
Blanda alltsammans förutom smöret i
en kastrull och koka upp under omrörning.
Tillsätt smör och vispa ihop till
glansig yta
Låt svalna