Jag har inte följt receptet till punkt och pricka, bl.a. för att jag hade färdigstekt köttfärs med lök och buljong i frysen...
Men jag lägger upp bägge recepten
Italiensk köttfärssås a' la Marion
Rune Marion
nötfärs 500 g 500
g
stor gul lök finhackad 1 st 1
st
stor rödlök finhackad 1 st -
morötter rivna 2 st 2
st
vitlöksklyftor, 2 st rivna 2 st hackad
krossade tomater - 500 g
hela skalade
tomater 400 g -
tomatpuré 3 msk 3 msk
köttbuljongtäning - 1 st
kalvbuljongtärningar 2 st -
torkad basilika 1 msk 1
msk
rött vin 2,5 dl 2 dl
tabasco 5 rejäla stänk
(det som gör hela
grejen med köttfärssåsen så det måstes ha! Går bra med alkoholfri för den som
önskar, annars försvinner ändå alkoholen eftersom den står och puttrar på svag
värme i minst 1 h i alla fall. Ju längre den puttrar desto bättre och mustigare
blir den ) - slut citat
Börjar först att
bryns köttfärsen
Lägg i rivna
morötter och hackad lök och låter steka lite.
Tillsätt resten av
ingredienserna och blandar runt ordentligt
Sätter på locket
och låt det stå och små puttra i minst en timme för bästa resultat.
(Jag lät det puttra i 2 timmar)
Sen salt och peppar
efter smak
Har du bråttom och
inte vill låta sötman från tomaterna komma fram i långkoket kan du ta en nypa
socker
Alla italienska
köttfärssåser står och puttrar länge det är därför dom är så fantastiskt goda -
Då får smakerna i tomaterna komma fram och allt smälter ihop till en underbar
ragu - slut citat
Idag valde jag att servera med en klick ajvar och lite spenat
Men jag provade en portion med chilisause oxå - det var godare...