Dagens Middag
Torka av köttet med hushållspapper.
Ta karrébiten - skär köttet i ca 1,5 cm breda skivor. Låt
varannan skiva gå nästan igenom och varannan helt igenom.
Vik ut köttet till en fjäril. - om det behövs kan du banka köttskarven en aning
Krydda köttet rejält med Kebabkryddan.
Lägg i påse - låt vila en timme i rumstemp
Då kör vi köttet
25 smör och 3 msk rapsolja
Hetta upp till det slutar fräsa
Lägg ned köttbiten och minska värmen till hälften
Bryn 5 min på vardera sidan
Tillsätt 2 msk kalvfond och 1 dl vatten
Sätt på lock och minska värmen igen
Låt bräsera under lock ca 30 min
Salsa och Vitlöksdressing
Jag tog 3 msk av min Vitlöksdressing (<<-- recept)
Blandade i 1 msk Hot Salsa
Ta karrébiten - skär köttet i ca 1,5
Vik ut köttet till en fjäril. - om det behövs kan du banka köttskarven en aning
Krydda köttet rejält med Kebabkryddan.
Lägg i påse - låt vila en timme i rumstemp
Bra tillfälle att göra en god sallad eller vad du vill servera till.
Då kör vi köttet
25 smör och 3 msk rapsolja
Hetta upp till det slutar fräsa
Lägg ned köttbiten och minska värmen till hälften
Bryn 5 min på vardera sidan
Tillsätt 2 msk kalvfond och 1 dl vatten
Sätt på lock och minska värmen igen
Låt bräsera under lock ca 30 min
Salsa och Vitlöksdressing
Jag tog 3 msk av min Vitlöksdressing (<<-- recept)
Blandade i 1 msk Hot Salsa
_______________________________________
Kebabkryddad Fjärilskarré
Serverad med
Vitlök & Salsadressing
Och en god Sallad