tisdag 24 mars 2015

Kebabkryddad Fjärilskarré med Vitlök & Salsadressing - Recept


Dagens Middag



Fjärilskarré
Torka av köttet med hushållspapper. 

Ta karrébiten - skär köttet i ca 1,5 cm breda skivor. Låt varannan skiva gå nästan igenom och varannan helt igenom. 

Vik ut köttet till en fjäril.  - om det behövs kan du banka köttskarven en aning
Krydda köttet rejält med Kebabkryddan.
Lägg i påse - låt vila en timme i rumstemp



Bra tillfälle att göra en god sallad eller vad du vill servera till.




Då kör vi köttet
25 smör och 3 msk rapsolja
Hetta upp till det slutar fräsa
Lägg ned köttbiten och minska värmen till hälften
Bryn 5 min på vardera sidan
Tillsätt 2 msk kalvfond och 1 dl vatten
Sätt på lock och minska värmen igen
Låt bräsera under lock ca 30 min


Salsa och Vitlöksdressing
Jag tog 3 msk av min Vitlöksdressing (<<-- recept)
Blandade i 1 msk Hot Salsa
_______________________________________

Kebabkryddad Fjärilskarré
Serverad med 
Vitlök & Salsadressing
Och en god Sallad