Som jag skrev i ett tidigare inlägg så hade jag köpt 4,4 kg köttfärs.
Och det ska ju tas om hand så det inte förstörs
I detta inlägg blir det 2 olika recept på pannbiffen
Samt 1 recept på rödvinssky
Recept Kockens Pannbiffar
Köttfärs 1,4 kg 1 kg
Ägg 2 st 2 st
Grädde 1 dl ½ dl
Potatismospulver 0,5 dl 1 dl
Gul och rödlök 230 gr 230
gr
Salt 1 msk 1 msk
Vitpeppar ½ tsk ½ tsk
Snittgurka 200 gr
Dijonsenap 2 msk
Kapris 2
msk
Löken finhackas (jag körde matberedare) och steks blank.
Till den fyllda pannbiffen finhackar du gurkan och kaprisen.
Rör ihop ingedienserna - överarbeta inte smeten då blir den seg.
Täck över och ställ kallt ett par timmar - biffarna håller ihop bättre när du sedan ska steka dom.
_______________________________________
Dags att forma och steka biffarna
Dom fyllda biffarna blir bättre om dom inte är större än 1 dl (ca 90 gr)
Stek i smör/olja på medelhög värme
3-4 min/sida
Kör klart i 200 graders ugn till 72 innertemp
Rödvinssky med lökflagor & rosépeppar 1 port
25 g smör
1 tsk tomatpure
1 tsk rosépepparkorn
1 msk finhackad rödlök
Fräses hastigt
Tillsätt
1 dl rödvin
1 dl vatten
1 msk kalvfond konc
Låt sjuda (reducera) till hälften
Smaka av med en nypa socker om det behövs
Dagens middag
Kaprisfylld Dijonbiff
Rödvinssky med Lökflagor & Rosépeppar
Stekt Potatis med Rödlök och Ärtor