Betonar såsen mest idag
Men talar även om hur jag gör fisken.
Såsen 1 port
50 g smör
2 msk finstrimlad purjo
1 ägg nästan hårdkokt, hackat
1 msk hummerfond
1 dl skalade räkor
Smält smöret i en liten kastrull med purjon
när det börjar fräsa - dra ned värmen rejält
Hacka ned ägget och tillsätt hummerfonden
Sjud 1-2 min - ställ åt sidan
Fisken - på samma sätt även med torsk eller liknande fisk
Stor stekpanna med lock
Fyll upp med vatten som får koka upp med
2 fiskbuljongtärningar, ½ dl fishsauce och salt
Det ska vara väldigt salt
När det kokar lägg nedfiskfilén i vätskan ge ett uppkok
Lägg på lock slå av värmen - klart på ca 10 min - håll koll
Hetta upp såsen med räkorna
Potatisen..............Kulpotatis
På burk
Steks i smör och kryddas med salt, vitpeppar och paprikapulver
Servera alltihopa tillsammans och njut