En galen ide ur min förvirrade hjärna
Hur man sabbar en svensk husmansklassiker
Eller ?
Jag har varit sugen på
Stekt sidfläsk med löksås och kokt potatis
En av mina absoluta matfavoriter
Men någonstans gick det fel....
Så här blev det & 3 recept inkluderat
800 gr rimmat sidfläsk
3 msk rapsolja
baskrydda
honung flytande
Kryssa svålen |
Skiva rimmat sidfläsk ned till svålen |
Sätt lite honung i skårorna och salta
Strissla honung över köttet
|
25 min i ugnen 200 grader, varmluft
(vanlig ugn +25grader)
Ta ut o strissla mer honung, pensla ut
In i ugnen 15-20 min ytterligare
Klart
Kockens Potatiskaka 1 port
Ingredienser stor muffinsform (i papper)
2-3 Potatis, tunnskivad
Potatismjöl
Baskrydda
2 tsk Västerbotten ost riven
1 tsk Smör
Förberedde allt jag behövde
Jag skalade och tunnskivade potatis
Förkokade dom 4-5 min i saltat vatten
Kylde snabbt i kallt vatten
Plockade fram; Potatismjöl i djup tallrik, formen separerade äggula, Baskryddan (1 del vitpeppar 9 del salt) skivade rödlök, rev lite västerbottenost, tog fram 1 klick smör.
Nu bygger vi kaka
Lägg ett lager potatis runt om och en liten bit i botten
Krydda med Baskrydda
Pudra några skivor potatis i potatismjöl
Krydda med Baskrydda
Upprepa
Häll på äggula, baskrydda riven ost och smörklick
Klart
Kör i ugn ca 25-30 min på 200 g varmluft, vanlig ugn + 25 grader
3-4 dl röd och gul lök, hackad
3 msk rapsolja
Stek löken i oljan i ca 10 min utan att det bränns
Tillsätt crème fraiche och rör om hela tiden medan du ger det ett uppkok.
Smaka av med önskad mängd baskrydda
Klart
DAGENS MIDDAG
Ugnsstekt Honungsfläsk,
Syrlig Löksås
Potatiskaka
Stekt Röd & Gul Lök