Har det brunnit i huvet på mig kanske ni tänker nu.
Fick ett förslag av en medlem i min matgrupp
"Matglädje med kockar och amatörer" på Facebook
Så jag tänkte att jag ska banne mig prova.
Jag förberedde allt och började med att göra stroganoffen
Eftersom jag bara gör 2 port. så blir receptet lite enklare
Korvstroganoff 2 port
2 msk smör
2 msk rapsolja
1/2 st gul lök, finhackad
1 msk tomatpuré
1 msk grovmalen svartpeppar
1,5 msk oregano
Låt löken svetta lite i smör och olja
Tillsätt tomatpuré och fräs lite
Tillsätt korv och stek en stund
Häll i all vätska + buljongtärning och kryddor
Ge ett uppkok och rör om, sänk värmen
så får den sjuda medan makaronerna stuvas
Då kör vi makaronerna
Stuvade Makaroner 2 port
2 msk smör
1/2 tsk salt
1,5 msk socker
1,5 msk senap (typ slotts orginal)
Ge mjölken ett långsamt uppkok
Tillsätt makaroner och salt
Låt sjuda 25 min medan du rör sakta
På slutet ser du om du behöver mer mjölk
Stuvningen tar ihop när du tillsätter socker och senap
Vilket du gör dom sista 5 minuterna
Smaka av med salt och socker - Done
Smaka av korvstroganoffen med svartpeppar och ev salt
Servera