Då kan man
antingen köpa färdig, kom då ihåg att den är mer koncentrerad än den jag har.
Men det finns ett alternativ till:
2 st lammbuljongtärningar
upplöst i 2 dl
vatten,
Det räcker både till bullarna och såsen.
Det här behöver du till bullarna (ca 28 st):
1,5 msk potatismjöl
1 tsk grovmalen
svartpeppar
1 tsk rosmarin,
mortlas
2 tsk salt
fetaost
i kuber
*Löken
körde jag i matberedare till finfördelad.
Stekte
på låg värme i rapsolja ca 15 min till mjuka o glansiga.
Ställde
åt sidan och lät kallna
Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser till biffarna utom fetaosten.
Rör inte för mycket då kan färsen bli seg
Forma till runda bullar som väger ca 60 g ,
Stoppa en liten bit fetaost i mitten på varje bulle.
Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper på
Stek i ugn ca 20 min i 200 grader - varmluftsugn + 25 grader
i vanlig ugn
Gräddsås 2 port:
1 msk finhackad
rödlök
1 tsk tomatpuré
1 tsk smör
1 dutt muschroom soy
1tsk timjan
salt
Fräs löken och tomatpurén i smöret utan att bränna
Vispa ihop lammfonden, grädden och 1 tsk timjan
Häll i pannan, ge ett uppkok
Låt sjuda ca 10 min
Smaka ev av med timjan och salt
Tycker du såsen är för tunn, red med lite maizena
DAGENS MIDDAG
Fetaostfyllda Grekiska Köttbullar
med smak av Lamm
Stekt Potatis
Gräddsås
En klick lingonsylt och snittgurka hade varit gott till