Hade någon tanke - vet int' om ja nådde fram.
Men här kommer det.
Ingredienser - Kycklingen 2 port
½-1 tsk grovmald svartpeppar - smaksak
½ -1 tsk salt - smaksak
1-2 msk sweet chili sause
ca 1 dl ströbröd
3 msk rapsolja
3 msk smör
Ingredienser - Polentan 2 port
1 msk smör
1-2 msk kycklingfond, konc
1 tsk dragon
½ dl polenta
grädde
Gjorde en test opanerad - kommer att bli pålägg |
Kycklingen, gör så här:
Skär kycklingfilén så att du kan
vika upp den som en fjäril.
Klappa in salt och svartpeppar.
Gnid in sweet chili sause.
Klappa in ströbröd rejält.
Hetta upp smör och olja till det
nästan slutar att fräsa.
Lägg ned dom panerade kycklingfiléerna
i stekpannan.
Minska värmen till hälften.
Stek 3-4 min på vardera sida till
gyllenbrun yta.
Ta upp och låt vila någon minut.
Polentan 2 port, gör så här:
Koka upp vatten, smör och fond.
Låt sjuda ca 5 min medan du vispar lätt.
Tillsätt grädde till dess du få den konsistent du vill ha.
Jag hade ca ½ dl, på en höft.
DAGENS MIDDAG
Thaimarinerad Panerad Kycklingfilé
Gräddig Polenta med doft av Dragon
Smörslungad Rödlök och Paprika
Det var väldigt gott
Men hade varit snäppet bättre med en kallsås
typ, aioli eller tzaziki