torsdag 15 oktober 2015

Thaimarinerad Panerad Kycklingfjäril - recept

Hade någon tanke - vet int' om ja nådde fram.
Men här kommer det.

Ingredienser - Kycklingen 2 port
2 st          kycklingfiléer
½-1 tsk    grovmald svartpeppar - smaksak
½ -1 tsk   salt - smaksak
1-2 msk   sweet chili sause
ca 1 dl     ströbröd
3 msk      rapsolja
3 msk      smör

Ingredienser - Polentan 2 port
2 dl          vatten
1 msk      smör
1-2 msk   kycklingfond, konc
1 tsk        dragon
½ dl         polenta
               grädde
Gjorde en test opanerad - kommer att bli pålägg

Kycklingen, gör så här:
Skär kycklingfilén så att du kan vika upp den som en fjäril.
Klappa in salt och svartpeppar.
Gnid in sweet chili sause.
Klappa in ströbröd rejält.
Hetta upp smör och olja till det nästan slutar att fräsa.
Lägg ned dom panerade kycklingfiléerna i stekpannan.
Minska värmen till hälften.
Stek 3-4 min på vardera sida till gyllenbrun yta.
Ta upp och låt vila någon minut.

Polentan 2 port, gör så här:
Koka upp vatten, smör och fond.
Låt sjuda ca 5 min medan du vispar lätt.
Tillsätt grädde till dess du få den konsistent du vill ha.
Jag hade ca ½ dl, på en höft.


DAGENS MIDDAG

Thaimarinerad Panerad Kycklingfilé
Gräddig Polenta med doft av Dragon
Smörslungad Rödlök och Paprika

Det var väldigt gott
Men hade varit snäppet bättre med en kallsås
typ, aioli eller tzaziki