Jag har funderat ett par dagar på en potatiskaka.
Så tänkte jag att det är läge idag.
För jag håller oxå på med en tvistad klassiker.
Medan jag tog fram ingredienserna så tänkte jag:
"Varför inte prova 2 varianter"
Recepten längs ned.
Nu är det klart för ugnen
Kockens Potatiskakor
2 varianter
Ingredienser muffinsform
Potatis,
tunnskivad
Potatismjöl
Baskrydda
2 tsk Västerbotten ost riven
1 tsk Smör
Ingredienser Liten Aluform
3-5 msk Grädde
Potatis,
tunnskivad
Rödlök,
tunnskivad
Baskrydda
2 msk Västerbotten ost riven
1 tsk Smör
---------------------
Jag gjorde bägge varianterna
samtidigt.
Förberedde allt jag behövde:
Jag skalade och tunnskivade 3 stora
potatisar
Förkokade dom 4-5 min i saltat
vatten
Kylde snabbt i kallt vatten.
Plockade fram; Potatismjöl i djup
tallrik, formarna, separerade äggulor, Baskryddan (1 del vitpeppar 9 del salt)
grädde, skivade rödlök, rev lite västerbottenost, tog fram 2 klickar smör.
---------------------
Nu bygger vi - Muffinsformen
Lägg ett lager potatis runt om och
en liten bit i botten
Krydda med Baskrydda
Pudra några skivor potatis i
potatismjöl
Krydda med Baskrydda
Upprepa
Häll på äggula, baskrydda riven ost
och smörklick
Klart
Nu bygger vi - Aluformen
2-3 msk grädde i botten
Lägg ett lager potatis i botten
Krydda med Baskrydda
Lägg ett lager lök
Lägg potatis i 1-3 lager, krydda
mellan varje varv
Toppa med, 1-2 msk grädde + 2
äggulor + krydda + smör
Klart
Kör i ugn ca 25-30 min på 200 g varmluft, vanlig ugn +
25 grader