fredag 4 september 2015

KarréSchnizel, Gräddsås med Champinjoner - Recept


Karréschnizel
4 st          karréskivor, tunnskivad ca 2-3 mm
1 dl          vetemjöl
2 tsk        grillkrydda
2 st          ägg
2 dl          pankomjöl
3-4 msk   smör till stekning
3 msk      rapsolja till stekning

Häll ut mjölet på en stor tallrik, och blanda ned grillkrydda.
Knäck äggen i en djup tallrik och vispa ihop dem lätt.
Häll sedan ut pankoströbröd på en till stor tallrik.
Vänd köttskivorna ordentligt i först i vetemjöl, därefter i ägg även där ordentligt och till sist i pankoströbrödet.
Låt gärna schnitzlarna ligga en stund innan stekningen som görs strax före servering.

Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek schnitzeln 3-4 min på varje sida på medelvärme, ströbrödet bränns lätt om man steker på för hög värme.


Gräddsås med Champinjoner
12 st        små champinjoner, kvartade
2,5 dl       grädde
1,5 msk   smör

Hetta upp smöret i en liten kastrull, fräs champinjonerna till vätskan är borta
Krydda med lite baskrydda
Häll på grädden, låd sjuda till den börjar ta ihop
Smaka av med mer baskrydda om det behövs

Äggen 
Som var kvar efter paneringen tillsatte jag lite grädde och salt i

Stekte den som en omelett - varför kasta när det blir så gott