2 tsk grillkrydda
3-4 msk smör till stekning
3 msk rapsolja till stekning
Häll ut mjölet på en stor tallrik,
och blanda ned grillkrydda.
Knäck äggen i en djup tallrik och
vispa ihop dem lätt.
Häll sedan ut pankoströbröd på en
till stor tallrik.
Vänd köttskivorna ordentligt i
först i vetemjöl, därefter i ägg även där ordentligt och till sist i
pankoströbrödet.
Låt gärna schnitzlarna ligga en
stund innan stekningen som görs strax före servering.
Hetta upp smör och olja i en
stekpanna och stek schnitzeln 3-4 min på varje sida på medelvärme, ströbrödet
bränns lätt om man steker på för hög värme.
Gräddsås med Champinjoner
1,5 msk smör
Hetta upp smöret i en liten
kastrull, fräs champinjonerna till vätskan är borta
Krydda med lite baskrydda
Häll på grädden, låd sjuda till den
börjar ta ihop
Smaka av med mer baskrydda om det
behövs
Äggen
Som var kvar efter paneringen
tillsatte jag lite grädde och salt i
Stekte den som en omelett - varför
kasta när det blir så gott