Hade planerat att göra en vegetarisk pasta
med resterna av gårdagens champinjonstuvning.
Men då var det en i min matgrupp på facebook
som redan gjort något liknande och med bacon
Jag är en svag människa - jag ville oxå ha bacon - så här blev det
Gårdagens recept
Jag skivade 150
g färska chmpinjoner
Hettade upp rapsolja och smör till smöret slutade fräsa
Tillsatte champinjonerna och lät dom fräsa rejält utan att
bli brända.
Rörde om då och då.
Saltade lite
Om man rör för mycket eller pannan är för kall eller om man
saltar direkt så drar man vätska ur svampen och då blir den kokt.
Pudrade över 1 msk vetemjöl
Vispade ihop med champinjonerna
Om jag vill ha en sås i detta läget så tillsätter jag 3 dl mjölk, men jag ville ha
det lite tjockare.
Tillsatte 2,5
dl mjölk i omgångar medan jag vispade
Tillsatte 1 tsk Muchroom soy
Lät sjuda i 5 minuter
Smakade av med baskrydda
9 delar salt och 1 del vitpepper
Idag när jag värmde upp såsen så tillsatte jag 1 dl mjölk, vispade ihop och lät det sjuda ihop ett par minuter.
Gott var det
Ta bort bacon så är det vegetriskt
& byt mjölken mot Oatly i mat så är den vegan