måndag 28 september 2015

Bacon & Pannkaksomelett - Recept


Snabbt och gott


Ingredienser 1port:
70 g         bacon, strimlad
25 g         smör
2 st          ägg
1 dl          vetemjöl
2 dl          mjölk (ev gräddmjölk)
1 tsk        timjan
1 nypa     salt

Gör så här:
Vispa ihop vetemjöl, salt, timjan och hälften av vätskan
Tillsätt resten av vätskan och äggen, vispa till jämn smet
Smält smör i en mellanstor stekpanna - gärna non-stick
Fräs hastigt det strimlade baconet i smöret och häll allt i smeten


Samma stekpanna, värmeläge i mitten - häll i smeten
Rör med stekspaden i smeten så det blir lite ojämt lager smet

När det tar ihop så kan man välja att vända på pannkakan
Eller vik ihop och låt gå en stund till, blir krämigare (så gjorde jag)


Servera med lingonsylt och ev en smörklick