Denna rekommenderar jag att ni provar
Påminner om Bostonkaka
Nu minns jag inte vilken form som passar bäst
Men tror det är en vanlig ugnsplåt (eller2)
Annas mammas goda danska smörkaka
0,5 tsk Salt
ca:9 dl Vetemjöl
Bered som vanlig vetedeg
Låt jäsa 20 – 30 min
Fyllning 1: 3
– 4 dl Marsankräm
Fyllning 2: Smörkräm
1
msk Vaniljsocker
Dela degen i 2 delar
Kavla ut en del och lägg i smord långpanna
Bred på marsankrämen
Kavla ut den andra degen
Bred på smörkrämen, rulla ihop
Skär rullen i ca 3-4 cm bitar och lägg på
marsankrämen
Låt kakan jäsa i 20 min
Pensla kakan med uppvispat ägg
Strö på pärlsocker och hackad mandel
Grädda kakan 10 – 15 min 225 graders ugn