torsdag 10 september 2015

Kycklingfile med Broccolisås - Recept x 2

Idag tog jag fram lilla gjutjärnspannan

Nu blir det kycklingfilé - det var länge sedan




Kycklingfile med Broccolisås 1 port

Kycklingen
1 st             Kycklingfilé
2 msk         Smör
2 msk         Rapsolja

Marinad
1 msk         Muschroom soy
1 msk         Kycklingfond, konc
1 msk         Sweet chili
2 msk         Rapsolja
1 msk         Ingefärapulver

Glaze
1-2 msk      Honung


Lade Kycklingfilén i marinaden några timmar


Såsen
8-10 st        Broccolibuketter, halverade
1-1,5 dl       Grädde
2-3 tsk        Grönsakskrydda, knorr (viktigt)
Ev              Baskrydda och Maizena

Förberedde såsen genom att, koka upp grädden
Tillsätta knorr grönsakskrydda¨
Lät det sjuda ca 5-10 minuter till den började tjockna
Tillsatte broccoli och ställde grytan åt sidan


Tog upp kycklingen ur marinaden
Hettade upp rapsolja och smör till det slutade fräsa
Brynde kycklingen på båda sidor - Började med "skinnsidan"
När den fått färg så vände jag på kycklingen och toppade kycklingen med honung
Stoppade in kycklingen i ugnen på 200 grader
När innertempen var 68 grader tog jag ut den ur ugn och lät den vila på skärbräda



Nu värmde jag upp broccolisåsen
Till broccolin mjuknat utan att tappa spänst
Smaka av med baskrydda om det behövs

Dagens middag

Marinerad Kycklingfilé
Broccolisås
Stekt Potatis
Smörstekt Morot