Idag tog jag fram lilla gjutjärnspannan
Nu blir det kycklingfilé - det var länge sedan
Kycklingfile med Broccolisås 1 port
Kycklingen
2 msk Smör
2 msk Rapsolja
Marinad
1 msk Muschroom soy
1 msk Kycklingfond, konc
1 msk Sweet chili
2 msk Rapsolja
1 msk Ingefärapulver
Glaze
1-2 msk Honung
Lade Kycklingfilén i
marinaden några timmar
8-10 st Broccolibuketter, halverade
1-1,5 dl Grädde
2-3 tsk Grönsakskrydda, knorr (viktigt)
Ev Baskrydda och Maizena
Förberedde såsen
genom att, koka upp grädden
Tillsätta knorr
grönsakskrydda¨
Lät det sjuda ca
5-10 minuter till den började tjockna
Tillsatte broccoli
och ställde grytan åt sidan
Tog upp kycklingen
ur marinaden
Hettade upp rapsolja
och smör till det slutade fräsa
Brynde kycklingen på
båda sidor - Började med "skinnsidan"
När den fått färg så
vände jag på kycklingen och toppade kycklingen med honung
Stoppade in
kycklingen i ugnen på 200 grader
När innertempen var
68 grader tog jag ut den ur ugn och lät den vila på skärbräda
Nu värmde jag upp
broccolisåsen
Till broccolin
mjuknat utan att tappa spänst
Smaka av med
baskrydda om det behövs
Dagens middag
Marinerad Kycklingfilé
Broccolisås
Stekt Potatis
Smörstekt Morot