Jag bakade jag alltid bröd dom dagar vi serverade soppa
när jag jobbade på Tväråbäcksskolan
Ingredienser
ca 5
dl Vatten
1 tsk Salt
1 tsk Socker
1,3 lit Vetemjöl
Gör så här:
Blanda mjöl, salt, socker och torrjäst i
degblandaren
Blanda lite snabbt
Värm vatten och margarin till 50 grader,
Tillsätt vätskan till mjölblandningen
Kör degmaskinen i minst 7 min
Arbeta ut degen i små bröd som lägges på smort
ugnsform eller smörpapper på ugnsformen
Jäs bröden övertäckta 30-40 min
Om du vill ha en glansig yta, pensla med ägg
Grädda i ugn 250 grader ca 8 – 10 min
Låt bröden kallna under bakduk
Tips:
Om ni vill äta brödet dagen efter
Så värm det lite hastigt så margarinet i brödet mjuknar och brödet blir det saftigare