Dags att plocka fram stora gjutjärnspannan
Idag ska jag prova nytt sätt att laga Sjömansbiff
(Jag har i alla fall inte provat förr)
Sjömansbiff
2 msk rapsolja
2 msk smör
500 ml mörkt öl
2 tsk hel kryddpeppar, mortlad
3 msk kalvfond, konc
1 tsk salt
2-3 dl vatten
maizena
Starta ugnen på 200 grader
Hetta upp stekpannan med oljan och smöret
När smöret slutar fräsa, lägg i
köttskivorna
Bryn båda sidor, så du får fin
stekyta
Tillsätt öl, kryddpeppar, kalvfond,
lagerblad
Sätt lock på och låt sjuda 30 min
Tillsätt löken, potatisen, salt,
Blanda ihop kött, lök potatis och 1
tsk salt
Tillsätt 2 dl vatten, och ställ in i ugnen
Efter 20 min, kolla om du måste
fylla på lite vatten
Kör ytterligare 10-15 min
Sila av vätska i en kastrul
Smaka av med salt
Red med maizena
Och häll tillbaka skyn på sjömansbiffen
Dagens Middag
Sjömansbiff med ölsky
Serverat med
Rödbetor & Snittgurka