Dagens Husman med en twist
Länge sedan jag åt denna husmansklassiker
Som vanligtvis serveras med potatismos
Men inte idag...
Strömmingen
2 msk smör
Tinade fisken,
Klippte bort ryggfenan, saltade filén
Panerade den i grov rågmjöl.
Hetta upp smöret till det slutat fräsa
La i fisken med skinnsidan nedåt
Minskade värmen till hälften,
Lät fisken bli nästan klar på skinnsidan, utan att bränna den
Vänd och stek en liten stund
Den gräddstuvade potatisen
baskrydda
persilja
Skar potatisen i grova bitar
Kokade upp i grädden och tillsatte
lite baskrydda
Lät sjuda till grädden kokat ihop
så den blev krämig
Glöm inte att röra om lite
försiktigt då och då
Smaka av med baskrydda och tillsätt
1 msk persilja
Rör om - KLART
Sirapslök
Låter mer avancerat än det är
1 tsk mörk sirap
½ dl vatten
Hetta upp smöret till det slutat
fräsa
Tillsätt löken och minska värmen
till hälften
Låt bryna under omrörning till dess
löken är mjuk och glansig
Tillsätt sirap och vatten - rör om
- ge ett uppkok
Slå av värmen men låt pannan stå
kvar.
Nu är det läge att steka fisken i
en större stekpanna
Vid ett tidigare dubbelpanerade jag strömmingen - vilket gav ett bättre resultat
Men som klassiker är det rågmjölet som gäller.
I vilket fall så var det gott