Nu var det länge sedan jag gjorde en Makaronipudding
Så idag var det dags
Ingredienser: 2 port
(Kolla om du har rester i kylen som kan användas)
Bacon och lökfräs
1 msk smör
eller margarin
Äggstanning
1/2 tsk baskrydda
1½ dl riven
ost
Gör så här:
Koka makaroner i rikligt med saltat vatten enligt
förpackningens anvisning.
Låt rinna av.
Klipp eller skiva baconet i småbitar, Fräs i margarin eller
smör i en stekpanna
Skala och hacka löken. Fräs i margarin eller smör i en
stekpanna.
(Jag hade rester av smörstekta kantareller och champinjoner
från gårdagens middag, det fick följa med lite på slutet i lökfräset)
Vispa samman äggen med grädde och 1/2 tsk salt.
OBS !
Om du tar vanlig korv eller skinka istället för bacon så behöver du mer salt
Blanda makaroner med bacon, lök och äggstanning i en lätt
smord ugnssäker form.
(Jag använde en sockerkaksform för att inte behöva göra så
mycket)
Toppa med riven ost
Grädda i 200°C ,
i varmluftsugn (i vanlig ugn + 25°C )
ca 35 min.
DAGENS MIDDAG
Bacon & Makaronipudding
Servera puddingen med lingonsylt
Nej - jag skojar inte - prova