Idag använder jag milda culinesse och mellanmjölk istället för grädde och smör pga min hälsa
Jag försöker minska dom härdade fetterna.
Och det blir gott i alla fall
Idag var det dags för lite husmanskost
Med recept
Till biffarna:
0,75 Grädde
1
msk Tomatpuré
2-3
tsk Baskrydda
230
gr Gul och rödlök
Milda Culiness att steka i
Rör
ihop ingedienserna - överarbeta inte smeten då blir den seg.
Löken
finhackas (jag körde matberedare) och steks blank.
Rör
ihop ingedienserna - överarbeta inte smeten - då blir den seg.
Dags
att forma och steka biffarna
Jag
tycker biffarna blir lagom stora om man använder ett dl mått (ca 90 g )
Stek
i smör/olja på medelhög värme
3-4
min/sida
Kör
klart i 175 graders ugn till 72 innertemp
Till Löksås:
2
msk Milda Culinesse
2
tsk Vetemjöl
När du
startar potatiskokningen är det lämpligt att starta löksåsen
Ta
din såspanna och lägg ned löken och milda culiness
låt
sjuda på låg värme ca 10-15 min, utan att det bränns
Tillsätt
mjölet fördelat över lökfräset, vispa ihop,
Tillsätt
1 dl
mjölk, vispa ihop - Rör medan det tar ihop,
Tillsätt
resten av mjölken och rör i ett till det blir en jämn sås
Nu
kan du lämna såsen på plattan på mycket låg värme
Dagens Middag
Pannbiff med stekt lök och löksås
Kokt potatis
Lingonsylt och Snittgurka