söndag 12 juli 2015

Chicken Curry Soup





Chicken Curry Soup

1 msk        curry
2 msk        rapsolja
1 st            gul lök, srimlad
1 burk       hela skalade plommontomater
1 burk       bambuskott
4 dl            hemmagjord hönsfond
                  eller 4 hönsbuljongtärningar + 5 dl vatten
1 tsk          ingefärapulver
2 msk        mango chutney
2 tsk          ambal olaek
1 pkt          nudlar, inkl kycklingbuljongen som följer med

Fräs curry i oljan utan att det bränns, minska värmen och tillsätt löken
Låt ligga i grytan och karameliseras på låg värme ca 10 min - rör om då och då.
Tillsätt tomaterna och hönsfonden och ingefära pulver
Rör om så tomaterna finfördelas - Låt sjuda 15 -20 min



Tillsätt bambuskott, mango chutney och sambla olaek - Låt sjuda 10
Krossa nudlarna i förpackningen
Tillsätt nudlar och medföljande buljong - Sjud i ca 5 min under omrörning
Smaka av med salt och peppar



Servera med en klick yoghurt
och ev ett vitlöksbröd