Det var en som efterlyste ett enkelt och bra recept på pitabröd.
Så här bjuder jag på 2 olika
Så här bjuder jag på 2 olika
Receptet på fyllningen kommer framöver |
Pitabröd - så gör jag
Ingredienser
8 st .:
2 1/2 dl vatten
1 tsk salt
ca 6 dl vetemjöl + mjöl till utbakning
Så här gör
du:
Värm
vattnet till 37 grader (fingervärme).
Smula
jästen i en bunke och vispa den slät med vattnet.
Tillsätt
saltet och så mycket mjöl att det blir en slät och lätthanterlig deg.
Dela degen
i 8 bitar.
Trilla en
slät bulle av varje bit.
Låt jäsa
under bakduk på mjölat underlag cirka 30 minuter.
Kavla
försiktigt ut de jästa bullarna till runda kakor, cirka 13 cm i diameter.
Lägg dem på
bakplåtspapper på plåt.
Låt jäsa
ytterligare 30 minuter under bakduk.
Grädda
kakorna i 250 graders ugnsvärme 7-10 minuter.
Pitabröd av Mats Sparr
50gr jäst
4dl vatten
1msk socker
1dl mjölk
2tsk salt
12dl
vetemjöl
2msk
olivolja
sesamfrön
Värm vatten
och mjölk och smula i jästen, socker, salt och olivolja.
Tilsätt
mjölet lite i taget. Låt jäsa ca 30 min. Kavla ut och ha på sesamfrön.
Låt jäsa på
plåt ytterligare 20-30 min. Grädda 8-10 min i 225. Om bröden blir för torra och
vill spricka har jag tagit en plastpåse och hällt i vatten, hält ur vattnet så
bara fukt återstår i påsen, i med brödet och in i mikron några sekunder.