Har hälsat på en gammal vän från förr
Vi har lagat mat och haft en bra kväll.
Men han har ju både vegetarianer och veganer i familjen
Så vi gjorde dubbel mat
Här kommer 3 av Vegan recepten
Vi har lagat mat och haft en bra kväll.
Men han har ju både vegetarianer och veganer i familjen
Så vi gjorde dubbel mat
Här kommer 3 av Vegan recepten
1 tsk vetemjöl
1 burk hela skalade tomater
1 msk fransk sirop, thai chai
1 krm mucot
2 tsk oregano
2 tsk basilika
1 tsk salt
½ tsk grovmald svartpeppar
3 msk Olivolja, att steka i
Hetta upp oljan i en stor stekpanna
eller gryta (med lock)
Rör om då och då, tillsätt dom hela
vitlöksklyftorna, låt dom steka med en stund
Öka värmen lite och tillsätt
moroten, fräs på i 4- 5 min, rör om då och då
Pudra över mjölet, rör om, tillsätt
ajvar, tomaterna, vatten, fransk sirop, muscot, oregano, baslika, salt, och
svartpeppar, rör om mellan varje varv
Sätt på lock och minska värmen så
det bara sjuder lite lätt.
Nu ska detta puttra i minst 2
timmar, gärna 4 timmar
Späd med lite vatten om det blir
för tjockt, rör om då och då
Nu finns det tid att förbereda det
övriga
När det sjudit färdigt
Tillsätt sojafärsen och dom röda
linserna, rör om, låt sjuda 1 timme
Späd med lite vatten om det blir
för tjockt, rör om då och då
Smaka av med salt och peppar
Klart
1 msk vetemjöl
70 gr tofu
1 krm muscot
Lägg spenaten i en gryta, rör till
den har tinat
Dra av grytan från plattan,
tillsätt mjöl medan du rör
Ställ på värme och tillsätt
havremjölken i omgångar medan såsen sjuder
Smula ned tofu
Låt sjuda 3-5 min
Smaka av med baskrydda (1 del vitpeppar 9 delar salt)
3 msk olivolja
1,5 msk vetemjöl
baskrydda (1 del vitpeppar 9 delar salt)
Hetta upp olivolja i en såspanna
Pudra över mjölet, rör om, tillsätt
havremjölken och oatlyn i omgångar under Omrörning medan såsen sjuder
Låt sjuda 4 min - tillsätt osten,
rör ihop till det blir slätt
Smaka av med baskrydda
Vi som inte åt veganvarianten fick min variant med kött