Recept 1: Mustig Skånsk Kalops
Jag gillar min Kalops mustig och
långkokt
1,5 msk kryddpeppar (minst), mortlad
3-4 st lagerblad
1 lit vatten
Maizena
till redning
Salt
o peppar
tillsätt köttet och kryddpepparn -
bryn runtom
tillsätt lagerblad,
buljongtärningar och vattnet
lock på - sjud i 2 timmar
efter 2 timmar tillsätt de skivade
morötterna
sjud 30-40 min till
Smaka av med salt och vitpeppar
söndag 15 september 2013
Dagens middag 1:
Skånsk mustig Kalops
Stekt potatis
Snittgurka
------------------------
Recept 2: Crock-pot kalops Uppdaterat 2016-01-31
Idag har jag gjort en
husmansklassiker i pottan...
Kalops... en av mina favoriter.
2 st Morötter skivade (ca 2mm)
2-3 msk Kryddpepparkorn, mortlade
4 st Lagerblad
4 st Lagerblad
3 msk Smör att steka i
Salt
att smaka av med
1 msk Maizena blandat i 1 dl vatten till redning
Alt 1. Som jag gjorde:
Kvällen före stekte jag grytbitarna, morötterna och löken i smör,
Tillsatte kryddorna och buljongen.
La allt i pottan,
Deglaserade stekpannan med vattnet
och hällde allt över köttet i pottan.
Lät det marinera i kylen över
natten.
Och på morgonen efter satte jag
pottan på: Effekt låg - Tid 8 timmar,
När det återstår 30 min smaka av med
salt och rör ned redning.
Servera med kokt potatis,
lingonsylt och snittgurka.
Alt: 2. Om man vill vara bekväm
Skär köttet i grova grytbitar,
Blanda grytbitar, lök, vatten,
kryddor och buljong i pottan
Effekt låg 8 timmar,
När det återstår 30 min smaka av
med salt och rör ned redning.
Servera med kokt potatis,
lingonsylt och snittgurka.
Dagens middag 2:
fredag 2 mars 2012
-----------------------
Recept 3 På Kalops - Billigare
Ännu en gång fyndar jag i kortdatum
hyllan på affären
Denna gång 400 gram grytbitar av nöt
för endast 26 kr
Så jag fick en idé om ett lite
annorlunda recept på kalops.
Det bjuder jag på idag.
Hade lite svårt att välja om jag
skulle ha....Rödbetor eller smörgåsgurka -
så jag tog båda - Ica basic är ju
så billigt
Detta Behövs:
400 grytbitar av nöt
1,5 msk hel kryddpeppar
4 lagerblad
salt
2-5 morötter i bitar (många morötter = billigare)
Rapsolja
och en klick smör
ev
lite maizenaredning i slutet om det behövs
Så här gjorde jag:
Stek löken länge i fettet utan att
bränna - gärna 30 min = sötare smak
Höj värmen till max och i med
köttet och kryddpepparn, salta
Bryn runt om
Tillsätt vattnet och
buljongtärningarna - sätt på lock
Låt sjuda under lock ca 3 timmar
Tillsätt morotsbitarna och låt
sjuda i ca 30 -50 minuter ytterligare.
Ev kan det behöva lite mera vatten
Red med maizena vid behov
Dagens middag 3: