onsdag 12 november 2014

Inspiration - Latmat - Kyckling i ugn

Ikväll bjuder jag på något jag gör ofta - Kyckling i ugn

Ikväll Kronfågels frysta kycklinglår
Sätt ugnen på 225 grader, 200 grader varmluftsugn. 

Lägg den frysta kycklingen i en ugnsform med skinnsidan uppåt

Jag blandade lika delar - ca 3 msk vardera,
Chilisause, 
Sweetchili sause, 
Muschroom soy, 
Kycklingfond, 
Flytande margarin (går bra med rapsolja)
2-3 tsk ingefärapulver - 2-3 msk grovmalen svartpeppar
Blandas

Hällde över marinaden på kycklingen - och in i den varma ugnen

Efter 40 minuter är det klart - då tar man ut den - täcker med folie och låter vila 30 min.
Är du osäker på om det är klart - kör 45 min - men då riskerar du torr kyckling - och det är inte gott.