torsdag 10 mars 2016

Lax & Pastasallad med Senap & Dilldressing - Recept



Idag blir det nyttig mat
Fast recepten är en rejäl portion



Senap och Dill-dressingen
½-1 msk Florsocker (smaksak)
1 dl Vatten
1 dl Slotts Orginal Senap
1 dl Majonäs
1 tsk Dill
Röres ihop - smaka av - låt vila

Pastasalladen
2 st Ägg, kokta, kylda grovhackade
6 cm Gurka, tunnskivad, kvartad
½ förp Krussallad utan stam, riven
2 dl Pasta, kokas i välsaltat vatten, sköljes kyls
Krydda med lite dragon, persilja, svartpepper
Häll på 2-3 msk Olivolja
Blanda allt - lägg upp på tallrik

Laxen
280 g Laxsida med skinn
Stek ganska hårt på skinnsidan i olja o smör utan att bränna
Samtidigt kryddar jag ovansidan med baskrydda
(lax sväljer mycket salt)
När den är stekt igenom till 2/3-delar
Vänder jag på laxen och steker hastigt i ca 2-3 min
Klart

Lägg laxen ovan på salladen med skinnsidan upp
Häll över dressing


Ät