lördag 19 mars 2016

Fylld Köttfärsrulle - Ost & Phefferoni - Recept




Börja med fyllningen:
75 g Sidfläsk rimmat, fintärnat
75 g Röd o gul lök
40 g Purjo, det gröna, finstrimlad (ca 10 cm)
100 g Cream cheece
50 g Riven ost
2-3 st Phefferoni, finhackad
1 tsk Chili powder

Fyllningen - Gör å här:
Fräs sidfläsk nästan krispigt
Tillsätt lök och fräs glansigt utan att det bränns
Tillsätt purjo och fräs hastigt
Häll i skål och kyl till kylskåpskallt

Ta ut och blanda fräset ordentligt med
Cream cheece, Riven ost, Phefferoni och Chili powder
Klart

----------------

Detta behövs till färsen:
1,1 kg Köttfärs
1-2 msk Baskrydda
5 msk Potatismjöl
2 st Ägg
½ dl Grädde till biffen

Färsen - Gör så här:
Blandas väl, jag körde i hushållsassistenten
Gör ett stekprov för att kolla kryddnigen
Krydda på och blanda igen om det behövs


Lägg plastfolie på bord / bänk
Platta ut färsen, lägg på fyllningen i mitten
Ta tag i plasten och lyft försiktigt så färsen rullar över fyllningen

Vik och rulla ihop - plasta in - låt vila i kylen minst 12 timmar


Stoppa in i kall ugn, starta ugnen på 100 grader
Kör kör till 67 graders innertemp (ca:1 timme 15 min)
Ta ut rullen och vira in det i alufolie - låt vila 15-20 min.


Dagens Middag
Fylld Köttfärsrulle - Ost & Phefferoni
Jasminris kokt i Grönsaksbuljong
Ajvar
Phefferoni
Picklad Rödlök
Sallad