lördag 23 februari 2013

Sjömansbiff i pottan, med ovanligt tillbehör

Jag har älskat sjömansbiff ända sedan jag fick smaka det när jag gick på lågstadiet på Vegaskolan i Vännäs... Jag har aldrig lyckats göra lika god sjömansbiff som dom serverade då, så nu tar jag pottan till hjälp - och hoppas uppnå nirvana....

Detta skriver jag fredagkväll när jag precis lagt allt i marinad..

 
Detta är marinaden:
 Köttet är förstekt och saltat, löken rå - jag har vänt runt om rejält i grytan
Nu låter jag detta vila under lock i kylen till imorgon lördag.
 
Lördag förmiddag
Skala och tunnskiva potatis, salta, blanda ihop och en svätt stark köttbuljong
 
Satte pottan på 6 timmar och låg värme
 
Till servering
Sjömansbiff med Bacon och Snittgurka 
 
 
Så här ska jag tillaga Sjömansbiff i fortsättningen