lördag 24 juni 2017

Vitlök & Svartvinbärsmarinad - Recept

Idag bjuder jag på ett marinadrecept som är gott till grillningen
Samt så visar jag på ett alternativt tillagningssätt om du inte grillar köttet



Vitlök & Svartvinbärsmarinerad Karré - Rödvinsbräserad

1,4 kg Karré i tjocka skivor

Marinad:
1½ dl svartvinbärssaft, konc
½ dl rapsolja
50 g vitlök (7 st)

Tillagning:
2 msk smör
3 msk rapsolja
rosmarinsalt
1 dl rött vin
flytande smör


Gör så här:
Marinera 1½-2 cm tjocka karréskivor över natten
Hetta upp smör och rapsolja till smöret slutar fräsa
Minska värmen till hälften
Bryn karrén på båda sidor och krydda med rosmarinsalt
Lägg i ugnsform och deglacera stekpannan med rödvin
Häll rödvinsdeglaceringen över karrén
Strila flytande smör över karrén
Kör i 150 gr ugn till 69 gr innertemp
Ta ut ur ugn och låt vila 5-10 min
Servera med önskade tillbehör


Jag hade stekt potatis och lite rester av en tzaziki


Inspirerat av

Bosse Wrandings vitlökskarré (Bosse brukar ha väldigt goda recept!)

½ dl svartvinbärssaft, ½ dl olja, 3 st apelsinskivor, svartpeppar o salt, 3 stora pressade vitlöksklyftor