Idag bjuder jag på ett marinadrecept som är gott till grillningen
Samt så visar jag på ett alternativt tillagningssätt om du inte grillar köttet
Vitlök & Svartvinbärsmarinerad Karré - Rödvinsbräserad
Marinad:
1½ dl svartvinbärssaft, konc
½ dl rapsolja
Tillagning:
2 msk smör
3 msk rapsolja
rosmarinsalt
flytande smör
Gör så här:
Marinera 1½-2
cm tjocka karréskivor över natten
Hetta upp smör och rapsolja till smöret slutar fräsa
Minska värmen till hälften
Bryn karrén på båda sidor och krydda med rosmarinsalt
Lägg i ugnsform och deglacera stekpannan med rödvin
Häll rödvinsdeglaceringen över karrén
Strila flytande smör över karrén
Kör i 150 gr ugn till 69 gr innertemp
Ta ut ur ugn och låt vila 5-10 min
Servera med önskade tillbehör