Skulle vara intressant att göra
ugnspannkaka med denna smet
1 lit filmjölk
½ dl flytande smör
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
Ta fram 2 bunkar, en till äggvitan och den andra till resten
av smeten
Separera äggen
Vispa äggvitan fluffig (så du kan göra toppar i den)
Vispa ihop äggula, filmjölk, flytande smör, salt och
bikarbonat till en jämn smet
Tillsätt mjölet sakta genom en sil, 1 dl i taget under vispning,
Vispa slätt mellan varje lager mjöl
Vänd ned den fluffiga äggvitan försiktigt i smeten
Nu är det dags att steka plättarna
Hetta upp en stor stekpanna med olja eller smör
Fördela plättar i stekpannan, (hade en 28 cm som rymde 4 plättar)
Stek på ungefärligt halv effekt 1-2 min/sida (varierar på
spis och panna)
Fluffiga Filmjölksplättar
med
Bacon och Lingonsylt