söndag 18 juni 2017

Herrklubbens Heta Saffransräkor - Recept

En enkel och god förrätt


Ingredienser 4 port:
2 dl crème fraiche (34 %)
1 tsk rivet apelsinskal
2 krm salt
1/2 krm peppar
25 g smör
1 st röd chili
150 g skalade räkor
1/2 paket saffran
4 skivor bondbröd med vitlök på surdeg
Smörstekt spenat

Så här gör du:
Vispa crème fraiche med elvisp några minuter, tills den blir fast. 
Vänd försiktigt ner rivet apelsinskal, salt och peppar.

Fräs smör i en stekpanna med saffran och finskivad chili
Vänd ner skalade räkor. Fräs 1/2 minut. Låt svalna något.

Smörstek spenaten och salta lätt
Lägg spenaten på en rostad brödskiva
Lägg en klick apelsin crème fraiche - toppa med några räkor.

Garnera med dillvippa.


Herrklubbens Heta Saffransräkor