Här kommer ett av dom första recept herrklubben skapade
Detta är en av 2 förrätter vi hade den kvällen
Vi hade planerat och diskuterat i nästan 2 månader vad vi skulle göra.
Sedan tog förberedelserna 3 dagar.
Det kommer att dyka upp fler recept från denna 4-rättersmiddag.
Serveras som
förrätt eller på buffébordet gärna med vin- eller citronsås.
Garnera med extra
mycket räkor och någon kräfta och mycket dill.
INGREDIENSER 8 port:
2 msk potatismjöl
1 krm riven muskotnöt
0,75 krm vitpeppar
1 tsk salt
1 knippe färsk dill
GÖR SÅ HÄR:
1. Tina fisken
om den är fryst. Skär den i mindre bitar. Lägg dem i matberedaren monterad med
stålkniven. Kör maskinen några minuter tills fisken är väl sönderdelad
2. Tillsätt
äggen, potatismjölet. kryddorna och cremé fraichen.
3. Kör maskinen
tills färsen är luftig och lätt. Kontrollera att alltsammans är välblandat. Färsen
ska vara lätt och porös.
4. Sätt ugnen på
200 grader. Smörj en rak 1,5 l
form väl med margarin eller lägg i ett smort bakplåtspapper, som täcker botten
och kanterna väl.
5. Lägg ett
lager färs i botten på formen. Täck med ett lager finklippt dill. Lägg på ett
tunt lager färs.
6. Skala
räkorna. Skär dem i mindre bitar. Blanda dem med lite av färsen i en separat skål. Bred sedan ut räkfärsen i formen. Täck
med resten av färsen.
7. Slå formen
ett par gånger mot bordskanten så att ev. luftblåsor jämnas ut. Täck formen med
smort bakplåtspapper.
8. Grädda patén
i vattenbad ca.35min.
Låt paten stå
några minuter innan den försiktigt stjälps upp.
9. Patén kan
serveras varm eller kall, som huvudrätt vid en buffé eller entrerätt före en
köttmåltid.
Röding och skaldjurspaté med
Räkor, Ägg, Tångrom, Rödlök, Citron och Krussallad