måndag 19 juni 2017

Bacon & ädelostfylld rödlök på grönsaksbädd - Recept


Ännu en förrätt från herrklubben


6 port

Löken:
6 st Rödlökar
100 g Kvibille gräddädel
140 g Bacon
1½ dl Creme fraiche (norrmejerier 34%)
140 g Majskorn
150 g Riven ost
1-2 tsk Dijonsenap
Några stänk Habanero peppersause
1 tsk Svartpeppar
½ tsk Salt


Finhacka bacon och knaperstek,
Rör sedan ihop alla ingredienser
Holka ur rödlökarna
Finhacka lite av löken som tas ur och blanda den i röran
Toppa med riven ost och gratinera i 225 grader i 20-25 minuter.


Grönsaksbädden:
200 g Babyspenat
1 näve Haricot verts
2 nypor Flingsalt
½ dl Creme Fraiche

 Fräs allt i en stekpanna och servera den under lökarna.

Bacon & ädelostfylld rödlök på grönsaksbädd