Idag bjuder jag på 2 remouladrecept
Ett snabbt och ett klassiskt
Samt ett recept på en bönsallad
Snabb remouladsås
Antal portioner: 2-3
Ingredienser
1-2 msk pressad citron
2 msk senap
ev lite socker
Smaka av med baskrydda
Vispa ihop majonäs, citron och senap
Vänd ned finhackad pickles
Smaka och smaka av med socker eller citron + baskrydda
(Beror på vilken pickels du valt)
(Baskrydda = 9 delar salt till 1 del vitpeppar ger bra balans, och är en bra allroundkrydda)
Ingredienser 4 port
1 msk finhackad
pickles
0.5 msk dill,
hackad
1 msk hackad kapris
1 tsk torkad dragon
1 tsk ljus fransk
senap
Gör så här:
1. Mal eller hacka
picklesen mycket fint. Blanda samman majonnäs, hackad dill, kapris, dragon och
senap. Tillsätt picklesen.
2. Ställ såsen
kallt att mogna en stund
--------------
1/4 Rödlök, finhackad
1 tsk Örtmix <<<---- receptlänk
½-1 tsk Svartpeppar, grovmald
4 msk Rapsolja (6 cl)
2 msk Äppelcidervinäger (3 cl)
--------------
Panerad fisk <<<--- receptlänk
--------------
Till dessa tillbehör serverade jag en god middag
Majspanerad Hajmal
Remouladsås
Bönsallad
Karameliserad rödlök
Äggröra
(Kunde ju inte kasta ägget från paneringen - det snabbfräste jag saftigt)