Min råraka är inspirerad av vad min vän Zwinto har skrivit:
Jag rev 2 potatisar
Saltade lite och blandade runt
Lät det vila 10 minuter
Sedan kramade jag ur vätskan ur potatisen
Blandade ned ett ägg
Hettade upp en liten stekpanna med smör och rapsolja
Tryckte ut potatisen tunt i pannan o minskade värmen till hälften
Stekte var sida till väl brynt men inte bränt
Det var gott men lite för mycket omelett
Så här skrev Zwinto:
Rösti och råraka av Krister Zwinto Emtweden
"rösti och råraka är ganska lika, med skillnaden att rösti kan göras på kokt potatis (medan rårakan alltid görs på rå), man kan använda ägg som bindningsmedel (i rårakan är det bara potatisstärkelsen som binder) och dessutom är röstin lite tjockare – en råraka ska vara lövtunn.
En raggmunk, däremot, ska alltså traditionellt bestå av mjöl, mjölk och riven potatis – samt, om man vill, ett ägg för att binda ihop det hela lite bättre. En plättsmet med råriven potatis"
Stekt Fläsk
Råraka
Tzaziki
Gröna ärtor