Asiatisk Fläskytterfilé med Glace
ca 1 kg fläskytterfilé
3 msk smör
2 msk rapsolja
Marinad:
1 msk honung
1 msk sweet chilisause
1 tsk kalvfond
1 msk mrs chengs muschroom soy
1 msk oystersause
1 msk fishsause
2 msk ingefära, riven
1 st vitlöksklyfta, riven
Marinerade köttet över natt i påse som vändes med jämna
mellanrum
(innan jag la mig - och när jag klivit upp)
Hetta upp en stekpanna med smör och rapsolja
Undertiden häll av marinaden i en skål
(ska användas sedan)
Häll stekskyn över köttet
Jag använder ofta en sockerkaksform - funkar bra tycker jag
(Bilden är en arkivbild)
In i ugnen på ca 75 grader
Lågvärmestek till 67 graders innertemp
linda in i folie - låt vila ca 20 min
Glace:
2 msk
honung
2 msk sweet
chilisause
2 msk marinad
½ tsk salt
2 tsk grovmald svartpeppar
(om man glacerar hela biten så går det mindre glace,
Men jag skar min i bitar)
Pensla köttet med glace
Kör 10 - 14 min i 225 graders ugn till du fått fin mörk yta
-------------
Glacerad Asiatisk Fläskytterfilé
Smörstekt Morot med Örtmix
Pizzadoftande Champinjonsås
Sallad