Detta behövs:
2 msk rapsolja (till löken)
1 msk kikkoman soy sauce
2 msk baskrydda
1½ msk lökpulver
1 msk knorr kött och grillkrydda
1 msk mrs
chengs muschroom soy
Nu hade jag ju inga kalla kokta potatisar i kylen.
Så jag kokade 2 stora potatisar (200 g ).
Och när dom var nästan klara hettade jag upp rapsoljan och
lät löken fräsa sakta på låg värme utan att den brändes ca 10-15 min.
Sedan pressade jag potatisen (har du kalla kokta så riv) i
en bytta.
Tillsatte löken och lät det hela kallna.
OBS !!! Blanda aldrig kallt och varmt om det inte ska på spisen direkt
(bakterietillväxt)
Tillsätt och blanda:
Créme fraische, kikkoman soy sauce, baskrydda,
lökpulver och knorr kött och grillkrydda.
Ställ kallt för att vila 10 min.
Blanda ned köttfärsen väl.
Gör ett stekprov för att kolla
kryddningen.
Jag använder ett 2 cl
snapsmått.
Blöter mått och händer i kallt vatten mellan varven för att
det inte ska klibba så mycket.
Rulla köttbullar och lägg i grytan
Häll på vatten blandat med mrs chengs mushroom soy
Kör 4 timmar på låg
Konsistensen blev kanon.
Bara bryna på till servering om
man vill ha stekyta
Skyn silade jag av och ställde i kyl så att fettäcket ska gå
att ta bort. (flyter upp och blir hårt).
Eftersom jag ska ha en annan sås idag så sparar jag skyn
till såsbas/buljong (ev koka ihop den lite)