Idag blir det bakning och en matjesröra
Saftigt Råg & Russinbröd 2016
2 limpor
1 lit filmjölk
2 tsk malda
brödkryddor
1 krm fänkål
torkad
1 krm kardemumma
1 msk salt
4 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 180°C .
Blanda kryddor, salt, bikarbonat, russin och mjölsorterna. i
en bytta
Tillsätt filmjölk, sirap och smält smör
Rör ihop allt till en kladdig deg.
Fördela degen i två limpformar, ca 1 ½ liter, smorda eller
klädda med bakplåtspapper.
Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 1 tim.
Om dom börjar bli brända ovanpå så täck med alufolie
(Jag la folie på efter 45 min)
Låt dem svalna i formarna under bakduk
Limporna håller sig färska ett par dagar i en
plastpåse i rumstemperatur.
Matjessillröra 2016
1 msk majonäs
Blanda
Ställ kallt en stund så smakerna sätter sig
Servera matjesröran på det nybakta rågbrödet
en kall öl passar bra till detta