lördag 17 september 2016

Rödvinsbräserad Karré med Tzaziki - Recept


Nu är det bra med en stor stekpanna som tål ugnen
Gärna gjutjärn

4 st karréskivor (1,5-2 cm)
2 msk rapsolja
25 g smör
2-3 msk american bbq spice
1-2 tsk ingefära
2 dl rött vin
2 msk kalvfond
2 msk salvia (torkad)


Starta ugnen på ca 75-80 grader
Blanda american bbq spice och ingefära
Gnid in kryddblandningen på karréskivorna
Hetta upp stekpannan med olja och smör
När smöret nästan tystnat -
lägg ned karréskivor och minska värmen till hälften
Stek karrén hastigt på båda sidor så den får fin färg
Tillsätt vin, kalvfond och salvia
Ställ allt i ugnen och låt sjuda på låg värme 30-60 min (beror på ugn)
När tjockaste delen når 72 grader
Ta upp karrén och täck med folie

(Skyn silade jag och kylde för senare bruk)

Tzaziki gör jag så HÄR


 Rödvinsbräserad Karré
Tzaziki
Grönsallad