torsdag 8 september 2016

Matomanens Lax & Skaldjurssås - Recept


Matomanens Lax & Skaldjurssås

1-2 port

Blanda:
1 dl lax-buljong/fond
Har du inte tillgång till lax-buljong/fond....
Så koka upp 3 dl vatten med en fiskbuljongtärning och ta 1 dl av det.
½ tsk hummerfond, konc
1 dl vitt vin
Reducera till hälften


Tillsätt:
1 tsk ingefärapulver
½ dl grädde
Låt sjuda ca 14 - 17 min
Såsen ska börja "ta ihop"
Smaka av med salt om det behövs


Tillsätt:
1 dl skalade räkor
(om du vill - hackad persilja)
Ge ett snabbt uppkok


Servera direkt



Smörstekt Lax med Krispigt Skinn
Matomanens Lax & Skaldjurssås
Smörstekt Kulpotatis
Gröna ärtor