Boeuf Bourguignon - Crock Pot style - Så här gjorde jag.
Som namnet antyder så ska man ha ett
rött bourgognevin i
grytan.
Men jag fuskar lite för att spara pengar och har Ferrandiere
Pinot Noir
Bli inte orolig över mängden ingredienser
Det tog 30 min
att förbereda
från det jag började plocka fram det som behövdes
till dess allt
låg i pottan.
Ingredienser för 3-4 portioner
(jag
valde högrev)
2 msk olivolja
70 cl röd
bourgeone
2 msk kalvfond,
konc
1 msk timjan
1 tsk rosmarin
1 msk persilja
2 lagerblad
2 tsk baskrydda
30 syltlökar
Redning:
2 msk vetemjöl
Garnityr:
Börja med att blanda, trattkantareller, vitlöksklyftor, röd
bourgeone, kalvfond, timjan, rosmarin, persilja, lagerblad, baskrydda & syltlökar
Ställ åt sidan
Börja med att bryna bacon i het panna med lite smör och
olja, minska värme och tillsätt lite smör, olja och löken, låt gå på lågvärne
ca 5-10 min utan att det bränns - Häll över i pottan.
Höj värmen på max, tillsätt det sista av smör och olja -
Bryn köttet runt om, Tillsätt morötterna i slutet så dom får lite smak av
stekningen
(Vad som inte står är
att jag kryddade lite med salt och grovmalen svartpeppar nu)
Häll i pottan
Deglacera stekpannan med rödvinet
(Häll i rödvinsblandningen - och koka ur smakerna ur stekpannan)
Häll över i pottan
Rör om
Nu kan du starta pottan om du vill - 8 tim på låg effekt
Jag lät det svalna, täckte över, och ställde i kylen över
natten.
Klev upp på morgonen, startade pottan 8 tim på låg effekt
När det var ca 45 min kvar
Blandade jag ihop redningen och rörde
ned den i pottan.
Efter totalt 8 timmar är det klart
Servera med någon form av potatis eller ris och garnityret
Jag läste om någon som när dom ätit detta har dom fått
tagliatelle till
Jag valde kokt potatis idag
Men tror det vore bättre med ris eller tagliatelle
Toppade det hela med
Smörstekt lök, kantareller och syltlök
Rune Edin