Laxpudding 2015
baskrydda
paprikapulver
1-2 tsk dillpulver
Smöra en ugnsform.
Skär ned potatisen i formen, ca
1,5x1,5cm bitar,
Krydda med lite baskrydda och
paprikapulver, rör om.
Strimla laxen fint,
Krydda med baskrydda och dill, rör
ned i formen.
Finstrimla purjo, rör ned i formen.
Vispa ihop ägg och grädde,
Krydda med lite baskrydda
Häll äggstanningen över alltihopa.
200 grader i varmlufts ugn +25
grader i vanlig
ca 30 min
Ta ut ur ugn och låt sätta sig 5-10
min
Kryddsmör ZiggesBBq Citrus
2,5 tsk Dream Dust Citrus
½ tsk salt
Blanda väl, rulla ihop och kyl
Eller gör som jag
Tryck ned smöret i ett lämpligt
glas, kyl
En stund före servering ta fram
smöret så det blir mjukt
Servera PÅ den varma maten så
smöret flyter ut
Recept: Markus
Aujalay
Detta behövs:
1 msk ättika
2 msk strösocker
3 msk vatten
Gör så här:
Vispa ättika och
socker tills sockret löst sig i ättikan.
Tillsätt vatten.
Vänd gurka och chili
i ättikslagen
Lägg upp på fat
eller skål.