måndag 2 november 2015

Laxpudding 2015 med Kryddsmör Citrus


 

Laxpudding 2015
500 g       kokt skalad potatis
250 g       färsk lax
50 g         purjojölk
4 st          ägg
3 dl          grädde
               baskrydda
               paprikapulver
1-2 tsk     dillpulver
Smöra en ugnsform.
Skär ned potatisen i formen, ca 1,5x1,5cm bitar,
Krydda med lite baskrydda och paprikapulver, rör om.
Strimla laxen fint,
Krydda med baskrydda och dill, rör ned i formen.
Finstrimla purjo, rör ned i formen.
Vispa ihop ägg och grädde,
Krydda med lite baskrydda
Häll äggstanningen över alltihopa.

200 grader i varmlufts ugn +25 grader i vanlig
ca 30 min

Ta ut ur ugn och låt sätta sig 5-10 min
Kryddsmör ZiggesBBq Citrus
50 g         smör, rumsvarmt
2,5 tsk     Dream Dust Citrus
½ tsk       salt

Blanda väl, rulla ihop och kyl

Eller gör som jag
Tryck ned smöret i ett lämpligt glas, kyl

En stund före servering ta fram smöret så det blir mjukt
Servera PÅ den varma maten så smöret flyter ut

Gurk och chilisallad
Recept: Markus Aujalay
Detta behövs:
1 st             gurka, delad på mitten och tunt skivad på längden
1 st             röd chili, tunt skivad
1 msk         ättika
2 msk         strösocker
3 msk         vatten

Gör så här:
Vispa ättika och socker tills sockret löst sig i ättikan.
Tillsätt vatten.

Vänd gurka och chili i ättikslagen     
Lägg upp på fat eller skål.