Kollade frysen igår - hittade fryst högrev
Den kör jag i pottan bestämde jag mig för
Igår planerade jag grytan - då såg
det ut så här - MEN
3 msk rapsolja
110 gr kålrot, skivad
200 gr vitkål, i skiva
3 msk kryddpeppar
2 msk enbär
1 näve torkade trattkantareller
1 tsk salt
Börja med oljan i botten, sedan
rotsakerna
Lägg den frysta köttbiten ovanpå,
Häll på vätskan,
Lägg kryddpeppar och enbär i
kryddgömman, lägg i vätskan
Lägg torkad svamp i vätskan.
Toppa köttet med salt.
Lock på
Kör 8,5 tim på låg effekt -
Startade grytan inatt innan jag la mig
---------
MEN
Imorse lyfte jag upp köttet,
och silade av skyn
Och insåg - jag ändrar mig.
Ställde in köttet och skyn i kylen
var för sig
När det var dags för middag så tog
jag bort fetthinnan på skyn
och reducerade den i ca 15-20 min
Skar det extremmöra köttet i stora
bitar, satte i stekpanna
Hällde över skyn så det nästan täckte
köttet,
Tillsatte 1 msk muschroom soy och ½
dl grädde.
Lät det sjuda 5-10 min,
Redde med maizena
Högrevsgryta Husman & Skog
Serverade med potatismos och lingonsylt
Mört och gott